Is deze duurzame huur-e-bike een oplossing voor files?

e-bike duurzame mobiliteit

07-07-2016 10:01 | Door: Eelco Brandes

Het Nederlandse E-bike-to-go zegt met duurzame mobiliteit een oplossing te hebben voor de files in Nederland. De start-up verhuurt elektrische fietsen via bedrijven.

Werkgevers kunnen kiezen tussen verschillende abonnementen voor duurzame mobiliteit. Een zeer flexibel abonnement of deel- en persoonlijke abonnementen, waarbij de werknemer zelf een e-bike least, behoren tot de opties. Hierbij worden ook verzekeringen, pechhulp en reserveringssystemen aangeboden.

“Iedere keer dat er iemand de e-bike verruilt voor de auto is dat direct winst, dat is een autorit minder CO2-uitstoot, minder benzinegebruik én een auto minder op de weg”, aldus E-bike-to-go. Liefst één op de drie Nederlanders zou graag de elektrische fiets naar het werk willen pakken.

e-bike duuzame mobiliteit

“Ook wordt er steeds bewuster gekeken naar schone en gezondere keuzes zoals de vorm van duurzame mobiliteit", zegt de start-up. 

Crowdfunding

E-bike-to-go is in samenwerking met Oneplanetcrowd een crowdfundingcampagne gestart. Het gaat om een lening met een jaarlijkse rentevergoeding van 6 procent. Van het opgehaalde bedrag worden e-bikes gekocht, die direct bij nieuwe klanten worden geplaatst.

De lening heeft een sterk onderpand in de vorm van de poule van e-bikes. Inmiddels staat er ruim € 150.000 op de teller, het streefbedrag is € 300.000.

Lees ook: JCDecaux: ‘Elektrische huurfiets verandert gedrag in steden’

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: E-bike-to-go | Foto's: E-bike-to-go (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit