Zonneboot TU Delft vestigt snelheidsrecord

zonneboot zonne-energie

08-07-2016 18:35 | Door: Eelco Brandes

De zonneboot van de Technische Universiteit (TU) Delft heeft deze week een recordsnelheid van 50,5 kilometer per uur behaald tijdens de Dutch Solar Challenge.

De zonneboot, die vaart dankzij met zonnepanelen verkregen zonne-energie, behaalde het record bij de Recordpoging Pieksnelheden voor de topklasse in Drachten. De snelheid wordt bijgeschreven bij Guinness World Records, dat nu nog geen record voor zonneboten bevat.

Delft won ook de innovatieprijs vanwege de gebruikte technieken, waaronder het achter elkaar in plaats van naast elkaar plakken van de twee draagvleugels, waardoor de zonneboot als het ware over het water schaatst.

De tweede plek bij de Recordpoging Pieksnelheden werd behaald door het Clafis Victron Energy Solar Boat Team uit Leeuwarden, dat met zijn zonneboot een snelheid van 42 kilometer per uur wist te behalen. Het S.D.O.G Team uit Slochteren werd derde met 30,3 kilometer per uur.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dutch Solar Challenge | Foto: Dutch Solar Challenge

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit