Nijmegen krijgt meer oplaadpalen op straat en in garages

oplaadpaal elektrische auto

11-07-2016 10:10 | Door: Eelco Brandes

De gemeente Nijmegen vervangt de komende maanden een aantal oplaadpalen voor elektrische auto’s in de parkeergarages en op straat. Ook worden er dertig oplaadpalen bijgeplaatst.

Vanaf juli tot en met september hebben op verscheidene plekken in de Gelderse stad werkzaamheden plaats, meldt N1.nl. Oude laadpalen worden in de parkeergarages van de stad vervangen. De garages hadden voorheen zestien oplaadpunten, maar door de komst van nieuwe laadpunten is dit aantal nu 24.

In de stad zelf moeten nog eens dertig nieuwe oplaadstations komen. Met deze maatregelen stimuleert de gemeente naar eigen zeggen elektrisch rijden en klimaatvriendelijk vervoer.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: N1 | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit