Tesla Model S komt uit crashtest als ‘veiligste auto ooit’

Tesla Model S komt uit crashtest als ‘veiligste auto ooit’

22-08-2013 09:39 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

5,4 sterren op een schaal van 1 tot 5. De Tesla Model S, een elektrische sedan, is als veiligste auto ooit uit een Amerikaanse crashtest gekomen.

In de veiligheidstest van de National Highway Traffic Safety Administration kreeg de Model S vijf sterren in elke categorie. Vanwege de rekenmethode kreeg de elektrische auto een gecombineerde scoren van 5,4 sterren, waarmee de auto de veiligste ooit is op de weg, inclusief busjes en SUV’s. De score geeft de kans weer op letsel bij aanrijdingen aan de voor-, zij- en achterkant, alsmede bij het over de kop slaan.

Er zijn goede redenen voor die hoge veiligheidsscore, zegt Tesla. Omdat een elektrische auto geen grote brandstofmotor heeft onder de kap, is de kreukelzone aan de voorzijde extra groot. De motor van de Model S meet ongeveer 30 centimeter in diameter en is vlakbij de achteras gemonteerd. De ruimte aan de voorzijde is beschikbaar als tweede kofferbak.

De Model S slaat ook bijna niet over de kop. Omdat de batterijen dichtbij de bodemplaat zijn gemonteerd heeft de auto een zeer laag zwaartepunt. Dat zorgt voor een extreem goede wegligging en dus veiligheid. Tijdens de crashtest kon de auto niet op zijn kop worden gekregen met de gebruikelijke testmethoden, aldus Tesla.

De goede berichten over Tesla charmeren investeerders en beleggers. Het bedrijf is inmiddels winstgevend en rapporteerde recent goede kwartaalcijfers. De Model S won de ‘Car of the Year Award’ van autoblad Motor Trend. Het aandeel is inmiddels gestegen tot $147, een stijging van 300 procent in 2013.

Bron: Sustainable Business News

Foto: Niall Kennedy via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit