Infographic: Hoe Volkswagen 25 procent duurzamer produceert

volkswagen duurzame productie auto

11-07-2016 18:41 | Door: Eelco Brandes

Volkswagen produceert voertuigen en onderdelen 25 procent duurzamer dan vijf jaar geleden. Daarmee bereikt het bedrijf zijn zelfopgelegde duurzaamheidsdoelen drie jaar eerder dan gepland.

Bovendien betaalt het zich ook direct uit: door alle maatregelen heeft Volkswagen sinds 2010 al meer dan € 100 mln bespaard. Het succes is te danken aan het eigen duurzaamheidsprogramma, ‘Think Blue Factory', stelt Volkswagen.

Voor Volkswagen zorgt dit ervoor dat natuurlijke hulpbronnen efficiënt worden benut en dat emissies worden verminderd. Tussen 2010 en 2015 heeft Volkswagen bijvoorbeeld de gemiddelde milieubelasting met 25,3 procent teruggebracht.

Het energieverbruik daalde met 24,7 procent, de CO2-uitstoot met 29,1 procent en de hoeveelheid afval werd maar liefst 46,5 procent minder. Het verbruik van water kwam 18,2 procent lager uit en dat van oplosmiddelen 8,2 procent.

Succesrecepten uitwisselen

Een belangrijk onderdeel van Think Blue. Factory is volgens de auto-fabrikant dat 'succesrecepten' worden uitgewisseld, zodat ze ook in andere fabrieken van het merk kunnen worden toegepast. Het begint met kleine maatregelen.

Zo zorgt het gebruik van restwarmte bij de productie van krukassen in de fabriek in Salzgitter voor 46 procent energiebesparing, meldt het bedrijf. Ook zijn er grotere projecten. In Emden benut Volkswagen aardwarmte en in Wolfsburg is een innovatieve kunststof-lakstraat in gebruik genomen.

Lees ook: Volkswagen komt met 30 elektrische modellen in 2025

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Volkswagen | Foto: public domain | Infographic: Robin de Boer

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit