Belgen rijden benzineslurpers total loss

Belgen rijden benzineslurpers total loss

26-08-2013 09:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door snel hun benzinslurpende auto in de prak te rijden hopen Belgen met de schadevergoeding een milieuvriendelijker exemplaar aan te schaffen. Belgische verzekeringsmaatschappijen zijn op hun hoede.

Belgische verzekeringsmaatschappijen letten deze dagen extra op voor valse schadeclaims bij auto-ongevallen. Wauthier Robyns van koepelorganisatie Assuralia weet van enkele gevallen waarbij ongelukken volledig in scène waren gezet. Dat meldt de Belgische krant De Zondag.

"Het ging om auto's die in het licht van de nieuwe autofiscaliteit plots nog een pak duurder bleken," aldus Robyns. Eigenaren van CO2-onvriendelijke personenwagens betalen sinds kort aanzienlijk meer belastingen in België. Fraudeurs hopen met de schadevergoeding een nieuwe, milieuvriendelijkere wagen te kopen.

Daarbij riskeren zo wel een veroordeling voor oplichting en valsheid in geschrifte, aldus De Zondag.

Foto: Sid Mosdell via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit