Mini van de toekomst mixt het beste van Uber en Airbnb

mini airbnb uber deelauto

14-07-2016 09:34 | Door: Eelco Brandes

Mini heeft een futuristische concept car gelanceerd die het beste van deelbedrijven Uber en Airbnb combineert.

Aanleiding voor het visionaire idee is de honderdste verjaardag van moederbedrijf BMW. De filosofie achter de zogeheten Mini Vision Next 100 concept car is om optimaal gebruik te maken van hulpbronnen die de planeet te bieden heeft met behoud van een efficiënte wijze van vervoer.

Voor Mini is dit vertaald in een zelfrijdende auto naar voorbeeld van de populaire deelservices Uber en Airbnb. In de visie van het bedrijf is elke Mini voor iedereen beschikbaar. En deze wordt afgestemd op de individuele behoeften, zoals de plaats van vertrek en bestemming en het aantal passagiers.

Interieur aanpassen

Eenmaal binnen zouden klanten zelfs het interieur aan kunnen passen aan hun persoonlijke smaak, inclusief de kleur van het dak en gewenste verlichting in de auto. Tijdens de rit kunnen er beelden in het gezichtsveld van de inzittenden worden geprojecteerd voor een dynamischere rijbeleving.

Tussen ritten in rijdt de Mini zelf naar een service station, waar hij wordt schoongemaakt en opgeladen, klaar voor de volgende bestuurder.

deelauto, uber airbnb mini

24/7

De toekomstige service moet 24 uur per dag, zeven dagen per week en overal ter wereld beschikbaar zijn. Wanneer deze Mini autodienst beschikbaar moet zijn, laat het bedrijf in het midden. Eerder toonde BMW ook al de Rolls Royce van de toekomst.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Mini | Foto's: Mini

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit