'Mogelijk minder bijtelling elektrische auto'

'Mogelijk minder bijtelling elektrische auto'

02-09-2013 10:40 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers is bereid de bijtelling voor elektrische auto's minder te verhogen dan per 2014 is gepland.

De autobranche vreest dat door een verhoging van de bijtelling voor elektrische auto’s de verkoop van elektrische auto’s compleet zal instorten. Weekers erkent het probleem en zou volgens anonieme bronnen aan een compromis werken.

"Er valt met mij over een extra schijf of regeling te praten, maar dan moet er wel iets anders worden geschrapt." zei Weekers maandag tegen het Algemeen Dagblad. "Hier geldt: het moet simpeler en mag niet duurder."

Brancheorganisaties RAI en Bovag vrezen dat kopers massaal afhaken wanneer de bijtelling voor elektrische auto's stijgt. Nu is de bijtelling nog nul procent, maar volgend jaar wordt dat verhoogd tot zeven procent.

"Waar deze auto's nu nog zeer interessant zijn voor de zakelijke markt vanwege hun fiscale stimulering, zal de markt voor volledig elektrische auto's bij een bijtelling van zeven procent volledig tot stilstand komen." aldus de RAI.

Bron: Novum

Foto:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit