Audi geeft gas voor elektrische innovatie

audi elektrisch innovatie

21-07-2016 10:03 | Door: Eelco Brandes

Audi wil de komende jaren flink vernieuwen. Het bedrijf steekt een derde van het totale ontwikkelingsbudget in elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s en digitale services.

Dat meldt persbureau Reuters. Over 9 jaar moet een kwart van alle verkochte Audi’s elektrisch zijn. Daarmee gaat het bedrijf mee in de elektrificatie van moederorganisatie Volkswagen.

De eerste elektrische auto van Audi is eerder al aangekondigd, de productieversie van het e-tron Quattro Concept. Deze elektrische SUV wordt vanaf 2018 gebouwd en krijgt zeer waarschijnlijk de naam Q6 e-tron.

Andere strategie

Om plaats te maken voor de elektrische modellen gaat Audi zijn assortiment van modellen, motoren en versnellingsbakken tegen het licht houden. Het merk bekijkt per land welke uitvoeringen er interessant zijn. Dat is een andere strategie dan nu, waarbij de complete line-up op elke markt wordt aangeboden.

Lees ook: Deze 10 automerken innoveren met elektrisch rijden

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Reuters | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit