Accell noteert hogere omzet uit elektrische fietsen

elektrische fiets

22-07-2016 12:11 | Door: Chris Thijssen

Accell Group, producent van fietsmerken als Sparta, Koga en Batavus, zag de omzet uit verkoop van elektrische fietsen de eerste helft van 2016 toenemen.

De omzet uit de verkoop van elektrische fietsen steeg het afgelopen half jaar met 39 procent, meldt Accell vrijdag. Deze groei is volgens de fietsfabrikant vooral te danken aan de sterke groei bij zijn Duitse merken, zoals Haibike en Ghost. Maar ook in Nederland steeg de verkoop van e-bikes.

Volgens Accell zijn elektrische fietsen inmiddels goed voor 43 procent van de totale omzet van het bedrijf.

Vervangen door elektrische fiets

In tegenstelling tot de omzet van elektrische fietsen, daalde die van traditionele fietsen met 15 procent. De omzet van sportieve fietsen bleef stabiel, meldt Accell. Dat deze aantallen teruglopen of stabiel blijven, heeft volgens de fietsfabrikant te maken met het feit dat consumenten hun traditionele of sportieve fiets in veel gevallen vervangen door een elektrische fiets.

In totaal steeg de omzet van Accell Group in het eerste halfjaar met 13 procent naar € 409,3 mln. Een jaar eerder lag deze omzet op € 432,7 mln. De gemiddelde verkoopprijs voor een fiets, beïnvloed door het grotere aandeel elektrische fietsen en duurdere sportieve fietsen, steeg met 23 procent naar € 541. In dezelfde periode een jaar eerder lag deze prijs op € 439.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Accell Group | Foto: Accell Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit