Nieuwe, groene auto’s van BMW, Volkswagen, Toyota

Nieuwe, groene auto’s van BMW, Volkswagen, Toyota

11-09-2013 11:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Op de 65e editie van de International Motor Show in Frankfurt hebben onder andere BMW, Volkswagen en Toyota nieuwe, duurzame modellen onthuld.

BMW onthulde dinsdag zijn nieuwe i8 model, de grote broer van de i3. De i8, de tweede auto van het BMW-i merk, is een plug-in-hybride. Volgens BMW heeft de i8 een CO2-uitstoot van 59 gram per kilometer en een gemiddeld brandstofverbruik van 2,5 liter per 100 kilometer (1 op 40). De startprijs van de i8 ligt rond een luttele €103.000.

Een andere nieuwkomer bij BMW is de Concept X5 eDrive, een plug-in hybride die over twee jaar in de showrooms zal staan. Dit model zal een zowel een benzinemotor als een elektrische motor aan boord hebben waarmee een CO2-uitstoot van 90 gram per kilometer gerealiseerd moet worden.

Volkswagen

Ook Volkswagen zit niet stil. De autobouwer uit Wolfsburg kondigde dinsdag aan van plan te zijn tot 40 verschillende elektrische en hybride modellen te presenteren tot 2018. Volkswagen begint volgend jaar met 14 nieuwe modellen waaronder de elektrische e-UP! en een elektrische variant van de Golf hatchback.

De e-UP! zal vanaf oktober te koop zijn in Duitsland voor €26.900. De auto is het antwoord van Volkswagen op de i3 van BMW, aldus Rudolf Krebs van Volkswagen. De i3 zal pas vanaf november in de showrooms staan vanaf €34.950.

Hybride auto’s hebben volgens Martin Winterkorn, bestuursvoorzitter van Volkswagen, het grootste groeipotentieel. Elektrische auto’s hebben zich in de praktijk nog niet bewezen in Duitsland.

In augustus werden er 435 elektrische auto’s geregistreerd ten opzichte van een totaal aantal geregistreerde voertuigen van ruim 200.000.

Le Mans Yaris

De Toyota Prius is met afstand de best verkopende hybride auto ter wereld, maar het is een allerminst spannende auto. Met de Yaris Hybrid-R demonstreert Toyota dat het wel spannend kan. De conceptauto introduceert technologie die ook tijdens de 24-uursrace van Le Mans wordt gebruikt in een compacte zuinige auto

Toyota begon met het plaatsen van een 300 pK turbocharged 1.6 liter GRE race motor in een driedeurs Yaris. Daarna gingen alle remmen los en voegde Toyota de hybride aandrijvingstechnologie van hun TS030 Le Mans raceauto toe.

De toevoeging van de hybride motor, die uit drie elektrische motoren en een super condensator bestaat, zorgt ervoor dat de kleine Yaris Hybrid-R een vermogen heeft van 420 pK.

Of de Yaris in deze samenstelling ooit op de markt zal verschijnen is natuurlijk nog de vraag.

Foto: Toyota

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit