Nederlands bedrijf lanceert luxe elektrische speedboot

28-07-2016 12:04 | Door: Eelco Brandes

Het Nederlandse Bedrijf Edorado Marine heeft een elektrische speedboot ontwikkeld. De makers willen hiermee een mix bieden van luxe, kwaliteit en duurzaamheid.

De emissievrije boot heeft de naam Edorado 7S gekregen. De ondernemers Giel Groothuis en Godert van Hardenbroek van Edorado Marine uit Amsterdam hebben twee jaar aan de elektrische speedboot gewerkt. “De Edorado 7S laat watersporters genieten van de luxe en de snelheid zonder de schadelijke effecten van fossiele brandstoffen voor ons milieu”, aldus het tweetal.

elektrische speedboot

Ontwerp

Een multidisciplinair team van designexperts en ingenieurs heeft de 7S ontwikkeld. Onder meer ontwerper Tom Speer, die ook deel uitmaakt van het bekende Amerikaanse zeilteam America's Cup Team Oracle, was verantwoordelijk voor het hydrodynamische ontwerp van de elektrische speedboot.

Hij bedacht onder meer het draagvleugelontwerp van de boot. Dit minimaliseert het benodigde vermogen tot 40 knopen, aldus Edorado Marine.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Edoradi Marine | Foto's: Edorado Marine (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit