Deze elektrische bus laadt supersnel op bij elke halte

29-07-2016 07:25 | Door: Eelco Brandes

In Genève is een test gaande met flash charging. Dit is een technologie waarbij een elektrische bus bij elke halte in slechts 15 seconden voldoende stroom krijgt om de volgende halte te bereiken.

Geen lelijke bovenleidingen en geen dieseluitstoot meer. Dat is de missie van Transports Publics Genevois (TTG). Met het oog op een schonere toekomst stelt het overheidsorgaan $ 16 mln ter beschikking voor de ontwikkeling van een nieuw OV-concept. Het miljoenenproject is in handen van het Zwitserse technologiebedrijf ABB.

Het project wordt getest op buslijn 23, die het vliegveld van Genève verbindt met het stadsdeel Praille-Acacias-Vernet. Dagelijks pakken duizenden werknemers deze bus naar hun werk. Op deze route komen dertien flash charging-stations, ontworpen door ABB.

Breder inzetten

De flash charging-stations leveren 600 kilowatt stroom, stelt ABB. Indien het project succesvol verloopt, overweegt Genève om de technologie breder in te gaan zetten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ABB | Foto's ABB (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit