Studenten reizen wereld rond op elektrische motoren

elektrische motor

01-08-2016 07:41 | Door: Eelco Brandes

Een team studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat op elektrische motoren zonder benzine de wereld rond reizen.

Op 14 augustus vertrekken de studenten met hun zelfgebouwde elektrische Storm-motorfietsen en proberen ze in tachtig dagen 26.000 kilometer af te leggen door Europa, Azië en Noord-Amerika, schrijft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Tijdens de reis worden vier handelsmissies georganiseerd.

De start-up Storm Eindhoven vervaardigde naar eigen zeggen 's werelds eerste elektrische toermotorfiets. De studenten ontwikkelden een batterijpakket dat bestaat uit 24 losse cartridges die goed zijn voor maximaal 28,5 kilowattuur. Zo kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen.

World Tour

Tijdens de Storm World Tour worden de batterijen van de motor elke dag opgeladen aan het lokale elektriciteitsnet. Op het traject is de hulp ingeschakeld van bedrijven, universiteiten en bewoners. De World Tour richt zich op het promoten van de mogelijkheden van elektrische mobiliteit en Nederlandse innovatie.

Handelsmissies

Tijdens de reis worden vier verschillende handelsmissies georganiseerd over Nederland en Elektrisch Vervoer. Dit gebeurt in samenwerking met onder meer het Coast to Coast-programma, Nederlandse Consulaten, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

RVO.nl | Foto: Storm (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit