Deze elektrische taxiwagens ontzien het Indiase verkeer

elektrische taxi

03-08-2016 07:04 | Door: Eelco Brandes

In Gurgaon, een voorstad van New Delhi, wordt gewerkt aan een systeem voor elektrische taxiwagentjes zonder bestuurder. Deze voertuigen moeten iedere dag duizenden mensen gaan vervoeren naar hun werk.

Het systeem heet Metrino personal rapid transit, schrijft Indian Times. De Indiase regering hoopt hiermee het verkeer tussen de twee steden te verminderen. De kleine wagentjes gaan lopen tussen Delhi en Gurgaon over een traject van 13 kilometer met zestien stations. De elektrische wagentjes zonder bestuurder worden opgehangen aan een rails en rijden op vaste en regelmatige tijdstippen.

elektrische taxi

Het project kost $ 126 mln en moet later dit jaar van start gaan. Het betreft een goedkoper alternatief dan wanneer een metronetwerk moest worden gebouwd over dezelfde afstand.

Er gaan zo'n 1.100 pods rijden. De gemiddelde snelheid van de 'pods' is 60 kilometer per uur en er kunnen vijf tot zes mensen in worden vervoerd. Naar verwachting gaan er 30.000 mensen per dag vervoerd worden met de elektrische taxi's. Wie echter meer betaalt wordt niet op de tussengelegen stations afgezet, maar op de plek van bestemming.

elektrische taxi

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Indian Times | Foto's: Indian Times (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit