ANWB zet fietsende wegenwacht in

03-08-2016 07:04 | Door: Eelco Brandes

ANWB gaat een proef houden met fietsende wegenwachters in het centrum van Den Haag en Utrecht. Een fiets is volgens de toeristenbond in veel gevallen sneller ter plekke dan een auto.

Achter de fiets hangt een karretje, waarin de wegenwacht de belangrijkste benodigdheden kan vervoeren voor pechhulp aan automobilisten, meldt ANWB. Het is de bedoeling dat de fietsende wegenwachten de meeste pechgevallen direct kunnen helpen. Mocht dat niet lukken, dan roepen ze de hulp in van gemotoriseerde collega’s.

Als de proef een succes wordt, wild de ANWB in meer steden fietsende wegenwachten gaan inzetten. Nederland is na Oostenrijk het tweede land in Europa waar zo’n service bestaat.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ANWB | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit