Elektrische auto’s 4% bijtelling

Elektrische auto’s 4% bijtelling

18-09-2013 10:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ook bij aanhoudende bezuinigingen blijft het kabinet schoon vervoer stimuleren. De bijtelling op volledig elektrische auto’s loopt licht op tot vier procent.

Dat stelt staatssecretaris Frans Weekers voor in een brief aan de Tweede Kamer. De bijtelling van elektrische auto’s is nu nog 0 procent. Het voorstel splitst ook het bijtellingstarief voor milieuvriendelijke auto’s. Auto’s met een CO2-uitstoot van 1 tot en met 49 gram per kilometer – zoals veel hybride-auto’s – komen uit op zeven procent bijtelling.

De maatregelen moeten ingaan in 2014. De Tweede Kamer stemt in november over het voorstel, de Eerste Kamer nog voor de kerst.

Verder schrijft de staatssecretaris in de brief dat hij diverse belastingregelingen wil vergroenen. Vanaf 2014 zullen de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de VAMIL niet meer gelden voor personenauto's, maar vooral gericht zijn op elektrische en hybride-auto's.

Bron: AutoWeek

Foto: David van der Mark via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit