VDL en studenten willen record met elektrische raceauto

04-08-2016 13:43 | Door: Eelco Brandes

VDL Groep en een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen, werken aan een elektrische raceauto. In augustus doen ze een poging om het ronderecord voor elektrische wagens te verbreken.

VDL Groep ondersteunt het team om het effect op batterijtechnologie te onderzoeken bij extreme belasting. Deze kennis wordt vervolgens toegepast in de verdere ontwikkeling van de zero-emissievoertuigen van VDL. In het weekeinde van 19, 20, 21 augustus verzorgt het studententeam, genaamd InMotion, op Circuit Park Zandvoort de eerste publieke demo met de zogeheten KP&T IM/e.

Technische samenwerking

Als technologisch partner zet VDL Groep samen met InMotion de ontwikkeling van het accupakket en de complete aandrijflijn van de elektrische raceauto voort. Menno Kleingeld, directeur van VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS), is namens VDL Groep betrokken bij dit project.

VDL ETS richt zich op E-mobility en voert binnen VDL Groep alle ontwikkelprojecten uit op het gebied van innovatieve transportoplossingen.

Kleingeld: “Wij beschikken over uitgebreide testmogelijkheden voor high-voltage-systemen waarvan InMotion gebruik kan maken. Daarnaast kunnen onze kennis over batterijtechnologie en contacten met leveranciers van grote waarde zijn voor de verdere ontwikkeling en optimalisatie van de elektrische raceauto.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: VDL Groep | Foto: VDL Groep (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit