Uber steekt half miljard in eigen 'Google Maps'

05-08-2016 10:06 | Door: Eelco Brandes

Uber is van plan $ 500 mln te investeren in een eigen kaartendienst. Nu werkt de taxideeldienst met Google Maps om de status van de taxi's aan klanten inzichtelijk te maken.

De eigen kaartendienst moet uiteindelijk ook zelfrijdende auto’s aansturen, schrijft de Financial Times. Er rijden nu al in de Vernigde Staten en Mexico auto's rond die voor het bedrijf gebieden in kaart brengen en foto's maken. Het is de bedoeling dat deze op steeds meer plekken gaan rondrijden.

Hierdoor hoopt Uber op termijn minder afhankelijk te worden van Google, dat in het verleden nog investeerde in het taxibedrijf. Tegenwoordig werken beide bedrijven aan zelfrijdende auto’s, waardoor ze ook concurrenten zijn geworden.

Google-veteraan

Daarnaast heeft Uber een Google-veteraan in dienst genomen. Kaarten-expert Brian McClendon was eerst verantwoordelijk voor Google Maps en Google Earth en gaat nu bij Uber de kaartendienst leiden. McClendon moet er onder meer voor zorgen dat Uber's kaartendienst in ontwikkelingslanden accurater wordt dan Google Maps.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Financial Times | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit