Rotterdam heeft eerste plug-in hybride watertaxi

08-08-2016 07:10 | Door: Eelco Brandes

De Rotterdamse Watertaxi heeft zijn vloot uitgebreid met een nieuwe, innovatieve boot: de eerste Plug-in Hybride Watertaxi, kortweg de PHW.

De nieuwe plug-in hybride watertaxi is voorzien van het zogeheten Torqeedo Deep Blue hybrid-systeem en kan twaalf passagiers vervoeren met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. De watertaxi wordt ingezet op de Nieuwe Maas in het Rotterdamse centrumgebied.

Het Deep Blue hybrid-systeem van Torqeedo is hetzelfde als dat in de jachtbouw wordt toegepast: een serie hybride opstelling met een elektrische aandrijving van 50 kilowatt gecombineerd met een lithium-accupakket en een 20 kilowatt-generator om extra stroom op te wekken.

Daarnaast is in de watertaxi een dubbele generator toegepast. Zo kan er, afhankelijk van de drukte, voor worden gekozen om puur op de accu’s te varen dan wel één of twee generatoren bij te schakelen.

Uitbreiding

Met deze configuratie is de PHW geluidsarm en wordt volgens Watertaxi flink bespaard op brandstof en de uitstoot van CO2 en NOx. Op termijn wordt de watertaxivloot met meerdere PHW’s versterkt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Stille Boot | Foto's: De Stille Boot

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit