Afstandsrecord voor elektrisch vliegtuig

Afstandsrecord voor elektrisch vliegtuig

23-09-2013 10:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het vliegtuig e-Genius heeft met 405 kilometer de langste aaneengesloten vlucht ooit gemaakt voor een elektrisch vliegtuig.

Het vliegtuig van de Universität Stuttgart vestigde zijn record tijdens de Green Speed Cup in Berlijn. Op de eerste wedstrijddag vloog het tweepersoonstoestel een afstand van 405 km en won later ook de wedstrijd.

Het was het tweede wereldrecord voor de e-Genius in korte tijd. Tijdens de voorbereiding op de Green Speed Cup was het elektrische vliegtuig van Kornwestheim naar Straußberg gevlogen, een afstand van 560 kilometer. Bij een tussenstop om de batterijen op te laden had de e-Genius 393 kilometer afgelegd, wat ook al een wereldrecord was.

Hoewel vliegtuigen die met fossiele brandstoffen worden aangedreven nog verder kunnen vliegen is de e-Genius een stuk efficiënter: bij gelijke snelheid verbruikt het elektrische vliegtuig slechts 20 procent van de energie in vergelijking met conventionele tweezitters.

Bron: Z24

Foto: IFB

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit