Toyota Prius bestormt top 3 wereldwijde verkoop

Toyota Prius bestormt top 3 wereldwijde verkoop

31-05-2012 18:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Toyota Prius wint aan populariteit. Het eerste kwartaal van 2012 bezet de hybrideauto de derde plaats binnen de wereldwijde autoverkoop. Goed nieuws voor hybride en elektrische auto's.

Het eerste kwartaal van 2012 heeft de Toyota Prius de derde plek bemachtigd binnen de top drie van best verkochte auto's wereldwijd. Deze periode verkocht Toyota 247.230 exemplaren van de Prius. Meest verkochte auto was de Toyota Corolla (300.800 verkocht), gevolgd door de Ford Focus (277.230 verkocht).

Het succes wijst op een groeiende trend naar schonere auto's, met name door de alsmaar stijgende brandstofkosten, en toenemende bezorgdheid over het milieu. Ook het uitbrengen van drie nieuwe Prius-modellen – de Toyota Prius C, Toyota Prius V en Toyota Prius Plug-in Hybrid – heeft hierbij geholpen.

Stijgende lijn

Het automerk verwacht komend jaar een stijgende lijn voor haar hybrideverkoop. "Ik heb extra productie aangevraagd," vertelt Bob Carter, verantwoordelijk bij Toyota voor verkopen in de VS. "Over de hele wereld ervaren we een grote vraag, met name in Japan."

In Japan is het aantal verkochte Prius modellen toegenomen van 52.507 in het eerste kwartaal van 2011 naar 175.080 auto’s in het eerste kwartaal van 2012.

Handbereik

Voor elektrische auto's, zoals de Volt en de Leaf, betekent dit ook goed nieuws. Momenteel staan de verkoopcijfers van deze auto’s hoger dan die van de Prius. Mogelijk is een plek binnen de top van de internationale verkoop ook voor de elektrische sector binnen handbereik.

Bron: CleanTechnica

Foto: djblock99

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit