Elektrisch rijden beloond met benzineauto en belastingvoordeel

Elektrisch rijden beloond met benzineauto en belastingvoordeel

24-09-2013 12:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vijf jaar geen bijtelling en een benzineauto voor de vakantie als cadeau moet elektrisch rijden in versnelling brengen.

 Milieuorganisaties hebben in samenwerking met leasemaatschappijen en een laadpaalaanbieder een campagne opgezet om elektrisch rijden aan te moedigen.

De leasemaatschappijen ALD Automotive, Leaseplan, Arval en Athlon Car Lease, samen een marktaandeel van 47 procent, en laadpaalaanbieder The New Motion bieden klanten een voordelige inruilactie.

De organisaties delen een benzineauto voor de vakantieperiode of een gratis laadpaal uit als cadeau voor het inruilen van een gewone leaseauto voor een elektrische variant.  “Op deze manier proberen we elektrisch rijden aan te moedigen want schoner en zuiniger autorijden is beter voor de mens en het milieu”, aldus een woordvoerder van Natuur & Milieu.

Belastingvoordeel 

Op 15 december komt er een einde aan de bijtelling van nul procent voor elektrisch rijden. De bijtelling gaat omhoog naar 4 en 7 procent voor elektrische en hybride auto’s.

Wie nog voor het einde van het jaar de overstap maakt naar elektrisch rijden geniet nog tot 2018 van het belastingvoordeel. Het voordeel kan oplopen tot wel €10.000.

De campagne 'Je volgende lease-auto heeft een stopcontact' is een reactie op de autobelastingplannen van de regering. De inruilactie is opgezet vanuit Project A15, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie om de eerste duurzame snelweg ter wereld te verwezenlijken.

 

Bron: Trouw

Foto: Nuon via Flickr

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit