Superlijm maakt benzineslurpende SUV 28 procent zuiniger

15-08-2016 07:07 | Door: Hidde Middelweerd

General Motors Company (GMC) introduceerde eerder dit jaar de nieuwste versie van de GMC Acadia. Het grote verschil met zijn voorganger? Hij is 317 kilo lichter en rijdt daardoor een stuk zuiniger.

Dit komt omdat de verschillende onderdelen van het geraamte van de auto met lijm aan elkaar vast zitten, in plaats van met schroeven, moeren en bouten.

De lijm, die ook wordt gebruikt bij de productie van vliegtuigen zoals de Boeing Dreamliner, maakt het mogelijk om de verschillende onderdelen van de auto over de hele naad aan elkaar vast te maken, waardoor ze steviger worden. Hierdoor kan GMC bijna alle onderdelen dunner maken, zodat de auto aanzienlijk lichter wordt.

Zuiniger

Doordat de auto lichter is, rijdt deze ook een stuk zuiniger. Dat is geen ongewenste ontwikkeling, want de GMC Acadia reed voorheen 29 kilometer op een gallon (3,78 liter). De nieuwe, lichtere versie van de benzineslurper rijdt 37 kilometer op een gallon, een verbetering van 28 procent.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: The New York Times, GMC | Foto: GMC (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit