‘Grotere accu voor Tesla Model S en Model X op komst’

15-08-2016 18:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het heeft er alle schijn van dat de Tesla Model S en Model X binnenkort ook leverbaar zijn met een batterij van 100 kWh, al heeft Tesla Motors dit nog niet officieel bevestigd. Het zou leiden tot een flinke boost van de actieradius van de voertuigen, naar een maximum van 613 kilometer.

Dat stelt het Nederlandse blog Kenteken.TV, naar aanleiding van nieuw verworven bewijs. Kenteken.TV toont aan dat de Nederlandse RDW, verantwoordelijk voor de goedkeuringsprocedure van Tesla-voertuigen in de EU, de Tesla 100D en 100X noemt op een recent gepubliceerde lijst van Tesla-varianten. Ook noemt de RDW de grotere actieradius van 613 kilometer.

90 kWh

Nu zijn de Tesla Model S en Model X verkrijgbaar met een batterij van maximaal 90 kWh. De Tesla Model S behaalt daarmee een maximale actieradius van 556 kilometer.

Wanneer (en of) de nieuwe Tesla-varianten op de markt komen, is nog niet bekend.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kenteken.TV | Foto: Tesla Motors (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit