LeEco investeert $ 3 mrd in fabriek voor elektrische auto’s

16-08-2016 08:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het Chinese LeEco investeert $ 3 mrd in de constructie van een fabriek voor elektrische auto’s, in het Chinese Huzhou City. De fabriek zal in ieder geval de elektrische en zelfrijdende LeSEE produceren, die de concurrentie met Tesla aan moet gaan.

Dit maakte LeEco vorige week bekend. De aankondiging komt als een verassing, omdat het bedrijf eerder stelde dat het de productie van elektrische auto’s zou uitbesteden.

Tesla Killer

LeEco presenteerde in april de LeSEE, een volledig zelfrijdende en elektrische auto, tijdens de Beijing Auto Show. Sindsdien wordt de auto door velen beschreven als de Chinese ‘Tesla Killer’. De auto is te besturen met de zogeheten Le SuperPhone, een ander product van LeEco.

Wanneer de auto op de markt verschijnt, is niet bekend. Volgens LeEco bevindt de LeSEE zich momenteel in de testfase.

LeEco

LeEco houdt zich, naast elektrische auto’s, bezig met de productie van smartphones en is de oprichter van de grootste online streamingdienst in China.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Forbes | Foto: LeEco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit