‘Elektrische variant van Mercedes gaat EQ heten’

16-08-2016 18:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het sub-merk van Mercedes voor elektrische auto’s gaat naar alle waarschijnlijkheid EQ heten. Dit meldt Autocar.

Mercedes bevestigde eerder dat het haar elektrische auto’s onder een sub-merk op de markt te wil brengen. Dit moet binnen vijf jaar gebeuren. Een recent verschenen lijst van merkaanvragen door Daimler, wijst erop dat het merk EQ gaat heten.

Concurrent van Tesla

De verschillende modellen van de EQ-series krijgen een letter als toevoeging, zoals EQG of de EQE. Mercedes presenteert eerst een elektrische SUV, stelt Autocar. Dit gebeurt waarschijnlijk tijdens de Paris motor show van volgende maand.

Naar verwachting wordt ook de Mercedes EQS binnenkort gepresenteerd. Dit model moet de strijd aangaan met de Tesla Model S.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Autocar.co.uk | Foto: MikeBirdy via Pixabay (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit