Twee wereldprimeurs voor nieuwe Volvo S90

volvo s90

17-08-2016 12:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De nieuwe Volvo S90 is bij de Nederlandse Volvo-dealers gearriveerd. Een van de sterkste eigenschappen van de bolide is het veiligheidsniveau. De S90 herbergt twee wereldprimeurs

Evenals de vorig jaar geïntroduceerde Volvo XC90, kenmerkt de S90 zich door een groot aantal nieuwe technieken.

Volvo s90

IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de semi-autonome rijmodus Pilot Assist.

De S90 herbergt ook twee wereldprimeurs. De veiligheidsvoorziening City Safety kan met behulp van Large Animal Detection nu ook grote dieren herkennen. Run-off Road Mitigation herkent wegsituaties en zorgt met behulp van automatische stuurcorrecties dat de auto niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

Plug-in hybride

De S90 is optioneel beschikbaar met een efficiënte en krachtige T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn, die goed is voor 410 PK vermogen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit