Rimac Concept_One bewijst snelste elektrische auto te zijn

18-08-2016 10:35 | Door: Hidde Middelweerd

Deze lente werd de Rimac Concept_One gepresenteerd als de snelste elektrische auto ter wereld. Maar is dat ook zo? Autocoureur Archie Hamilton nam de proef op de som en organiseerde een dragrace met een Tesla Model S P90D en een Ferrari LaFerrari. De uitslag was eenduidig: Concept_One is verreweg de snelste.

Het racemonster, een product van het Kroatische Rimac Automobil, heeft een vermogen van 1088 pk en een topsnelheid van maar liefst 355 kilometer per uur. De actieradius van de auto is ongeveer 330 kilometer.

Elektrische Bugatti

De Concept_One wordt ook wel gezien als de elektrische variant van Bugatti, het duurste sportwagenmerk ter wereld. Het prijskaartje dat aan Rimac’s sportwagen hangt, liegt er dan ook niet om: $ 1 mln.

Het racemonster is alleen op bestelling te koop.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Mashable

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit