Mercedes onthult volledig elektrische luxebolide Maybach 6

19-08-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Mercedes heeft gisteren officieel het concept voor de Mercedes-Maybach 6 gepresenteerd, een volledig elektrische luxebolide. De auto dankt deze naam aan zijn indrukwekkende lengte van bijna 6 meter.

De conceptauto werd gepresenteerd tijdens de Concours d'Elegenace in Pebble Beach (Californië), een jaarlijkse schoonheidswedstrijd voor auto’s. Een passende locatie, want de Maybach 6 onderscheidt zich vooral door zijn stijlvolle uiterlijk.

Snel opgeladen

De Maybach 6 onderscheidt zich echter ook door zijn snelle oplaadtijd. Als de batterij volledig leeg is, volstaat een oplaadtijd van 5 minuten om weer 100 kilometer te kunnen rijden. Is de batterij van 80 kWh volledig opgeladen? Dan heeft de bolide een actieradius van ruim 320 kilometer. De Maybach 6 kan via stekker worden opgeladen, maar beschikt ook over de mogelijkheid om draadloos op te laden.

High-tech interieur

Ook qua interieur maakt de coupé indruk. Zo worden de bedieningsorganen op de voorruit van de wagen geprojecteerd, waardoor de bestuurder door middel van touchscreen bijvoorbeeld zijn lichten of ruitenwissers aan kan zetten. Traditionele knoppen zijn nauwelijks aanwezig.

Het prijskaartje dat aan dit paradepaardje hangt, is vooralsnog onbekend.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Daimler | Foto's: Daimler (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit