Test elektrische auto: 80% wil niet meer terug

Test elektrische auto: 80% wil niet meer terug

02-10-2013 11:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Uit een studie onder 350 Britse gebruikers van elektrische auto’s blijkt dat 80 procent niet meer terug wil naar zijn benzineauto.

Dat wijst een grootschalig onderzoek van de Britse overheid uit onder 350 automobilisten. Elk van deze autorijders kreeg een elektrische auto om meer kennis te krijgen van de technologie en het oplaadsysteem. Samen reden de elektrische rijders meer dan twee miljoen kilometer en laadden ze hun auto’s 51.000 keer op.

Uit de studie blijkt dat mensen aanvankelijk terughoudend waren over de elektrische auto, maar dat het beeld langzaam positiever werd naarmate men zich ging aanpassen. Men had geen angst om met een lege elektrische auto langs de weg terecht te komen aangezien de dagelijkse route gemiddeld ongeveer 28 kilometer bedroeg. Dat viel ruim binnen de actieradius van 120 kilometer die de meeste elektrische modellen nu ongeveer hebben.

 

Resultaat

 

Aan het einde van het onderzoek was 80 procent van de testrijders bereid om over te stappen op een elektrische auto. De helft van deze groep was ook werkelijk van plan om de overstap tot een uitvoering te brengen.

“Het resultaat van dit onderzoek dient als een bevestiging  voor automobilisten om te laten zien dat een elektrische auto praktisch is voor het dagelijkse gebruik”, aldus Robert Evans van Cenex, verantwoordelijk voor de uitvoering van de studie.

 

Bron: Businessgreen

Foto: motorblog via flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit