Toyota voert Carbon Clean 200-lijst aan

21-08-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Autofabrikant Toyota staat op nummer 1 van de allereerste Carbon Clean 200, een lijst die ’s werelds grootste bedrijven rangschikt op winst uit duurzame energie producten en diensten.

De Carbon Clean 200, ontwikkeld door de non-profit organisatie As You Sow en onderzoeksbureau Corporate Knights, werd deze week gepubliceerd. De lijst laat zien dat het leveren van groene producten en diensten enorm winstgevend kan zijn. Andrew Baher, chief executive van As You Sow: “Het idee dat je winst moet opofferen om te investeren in duurzame energie is achterhaald. Deze lijst toont dat aan.”

Duurzame energie

Om de lijst te behalen moet een bedrijf ten minste $ 1 mrd aan marktkapitaal hebben en 10 procent van haar winst uit schone energie halen. Toyota liet de competitie ver achter zich. Volgens het rapport heeft het autobedrijf een totaal marktkapitaal van $ 169 mrd, waarvan $ 40 mrd voortvloeit uit schone energie producten zoals hybride en elektrische voertuigen.

Siemens, Johnson Controls, Schneider Electric en Panasonic maken de top vijf compleet. Ook bedrijven als Tesla en Philips Lighting zijn in de lijst terug te vinden.

China

China is volgens de lijst het land met de meeste ‘groene’ bedrijven. Van de 200 bedrijven die de lijst opmaken, zijn er maar liefst 66 in China gevestigd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Clean200 | Foto: Mike Mozart via Flickr, Creative Commons (Cropped by DurrzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit