Linkker belooft batterij voor elektrische bussen die 10 jaar meegaat

22-08-2016 19:00 | Door: Hidde Middelweerd

De elektrische bussen van de Finse start-up Linkker beschikken over een batterij die tien jaar meegaat, zonder dat de actieradius afneemt.

Dit meldt OVPro.

Elektrische bus

Linkker maakt elektrische bussen die, volgens de start-up, batterijen hebben met de langste levensduur. Erik van der Staak, business developer van Linkker in Nederland, stelt dat de batterijen in ieder geval 15.000 cycli meegaan en misschien zelfs 18.000. Dit staat gelijk aan een gebruiksduur van acht tot tien jaar in een stedelijke omgeving.

De bus van de Finse start-up is volledig elektrisch en heeft een actieradius van 30 tot 50 kilometer op een volle batterij. Dit lijkt niet zoveel, maar na een laadtijd van 2 tot 3 minuten, kan hij er alweer even tegenaan.

De bus is 12 meter lang, maar Finkker brengt volgend jaar ook langere varianten op de markt. De body en het onderstel van het voertuig bestaan volledig uit aluminium, waardoor Linkker’s model beduidend lichter is dan andere elektrische bussen.

Nederland

Eerder dit jaar werd bekend dat Finkker plannen heeft om hun elektrische bus in Nederland te lanceren.  De bus wordt dan ook binnenkort gepresenteerd op de beurs BusVision in de Expo Houten (12 en 13 oktober).

In Finland en Denemarken rijden de bussen van Linkker al rond.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: OVPro | Foto: IK's World Trip via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit