Elektrische auto haalt ouderen uit sociaal isolement

23-08-2016 15:30 | Door: Hidde Middelweerd

De inzet van een klein, elektrisch autootje, of zogenaamde e-scootercar, moet senioren uit hun sociale isolement halen.

In Oostkapelle, Serooskerke en Zoutelande in de provincie Zeeland wordt vanaf 5 september een auto van Easy Go Electric beschikbaar gesteld. Dit meldt Omroep Zeeland. Op deze manier kunnen senioren gemakkelijker familieleden en vrienden bezoeken of boodschappen doen.

Senioren

Drie supermarkten uit bovengenoemde dorpen besloten tot de aanschaf van een e-scootercar, omdat ze merkten dat er steeds minder senioren naar de supermarkt komen. De elektrische auto moet daar verandering in brengen. Senioren hoeven overigens niet per se naar de supermarkt met de auto; ze mogen hem overal voor gebruiken.

Gratis?

In eerste instantie moest de elektrische auto gratis zijn, maar er bleek een gebrek aan investeerders. Daarom betalen senioren nu 1 of 2 euro voor een ritje.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Omroep Zeeland | Foto: Omroep Zeeland (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit