Bizarre acceleratie voor nieuwe Tesla met 613 kilometer bereik

24-08-2016 09:24 | Door: Hidde Middelweerd

De nieuwe Tesla Model S P100D werd gisteren gepresenteerd en is volgens CEO Elon Musk de snelste productieauto ter wereld. Daarnaast heeft de elektrische auto, die komt met een batterij van 100 kWh, de grootste actieradius ooit gemeten: 613 kilometer.

De Tesla Model S P100D is de eerste elektrische auto met een actieradius die groter is dan 600 kilometer. De Model X, de SUV-variant van Tesla, heeft een actieradius van 465 kilometer.

Snelheid

Tesla claimt dat de auto van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in slechts 2.5 seconden. De SUV-variant vertoont hetzelfde kunstje in 2.9 seconden. Dit komt mede door de grotere batterij van 100 kWh.

De Model S P100D is hiermee één van de snelst accelererende auto’s ter wereld. Volgens Tesla moet hij alleen de LaFerrari en de Porsche 918 Spyder voor zich dulden, maar dit zijn kleine tweezits auto’s met bijna geen bagageruimte. De nieuwe Tesla heeft daarentegen vier deuren en ruimte voor vijf volwassenen en twee kinderen.

Prijskaartje

Wat de Tesla Model S P100D gaat kosten, is nog niet bekend. Goedkoop zal hij echter niet zijn. Eerste geruchten claimen een prijskaartje van ten minste $ 134.500.

Batterij

Klanten van Tesla die een P90D Ludicrous besteld hebben, kunnen de batterij upgraden naar 100 kWh voor $ 10.000 dollar. Heb je de P90D Ludicrous al in bezit? Dan moet je $ 20.000 neertellen voor vervanging, omdat de oude 90 kWh batterij dan gerecycled moet worden, meldt Tesla.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Tesla | Foto: Tesla (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit