‘Mitsubishi komt in 2020 met kleine, volledig elektrische SUV’

25-08-2016 07:45 | Door: Hidde Middelweerd

Mitsubishi brengt in 2020 een volledig elektrische SUV op de markt. De compacte auto krijgt een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

CEO Osamu Musako liet zich tegenover Australische media ontvallen dat Mitsubishi per 2019 of 2020 een volledig elektrische mini-SUV aan haar aanbod zal toevoegen. Deze SUV kan op een volle batterij maximaal 400 kilometer afleggen, zei de CEO.

Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de Mitsubishi eX. Mitsubishi presenteerde vorig jaar het concept van deze auto tijdens de Tokyo Motor Show en gooide hoge ogen.

Augmented Reality

De Mitsubishi eX beschikt bijvoorbeeld over augmented reality, zodat het informatie op de voorruit kan projecteren, zoals de snelheid en routeaanwijzingen. Op deze manier is de bestuurder volgens Mitsubishi minder afgeleid tijdens het rijden.

Ook krijgt de auto geen zijspiegels maar camera’s. De Mitsubishi eX is daarnaast in staat om semiautonoom te rijden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Motoring.com.au | Foto's: Mitsubishi (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit