Dit prototype rijdt 316 kilometer op 1 liter ethanol

26-08-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Onderzoekers van de Parana Technological University in Brazilië hebben een voertuig ontwikkeld dat 316 kilometer kan rijden op slechts 1 liter ethanol.

Het onderstel van de auto is volledig gemaakt van koolstofvezel. Dit maakt het voertuig een stuk lichter, wat veel brandstof bespaart. Daarnaast hebben de Braziliaanse wetenschappers verschillende technologische vernuftigheden doorgevoerd om de efficiëntie van de 32-cilinder motor te optimaliseren.

Prototype

Helaas zitten er wel wat haken en ogen aan het prototype. Zo kan het voertuig maar één passagier vervoeren en diegene mag niet zwaarder wegen dan 45 kilogram. Ruimte voor bagage is er ook niet. Dit prototype is dan ook verre van klaar voor de markt, maar dient eerder als startschot voor verder onderzoek naar ethanol als duurzame brandstof.

Rijden op alcohol

In Brazilië is het rijden op een vorm van alcohol niet onbekend. Het merendeel van de auto’s in het Zuid-Amerikaanse land is uitgerust met een zogeheten Flex-systeem. Dit stelt bestuurders in staat om te rijden op benzine of een soort alcohol dat gemaakt is van suikerriet.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Sputniknews.com | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit