‘Nieuwe, elektrische Volkswagen rijdt 500 kilometer op laadtijd van 15 minuten’

29-08-2016 09:50 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen presenteert het prototype van haar nieuwe puur elektrische model tijdens de Paris motor show in oktober.

Dit maakte Herbert Diess, voorzitter van Volkswagen, bekend tegenover het Duitse tijdschrift WirtschaftWoche. Volgens Autocar.co.uk heeft het voertuig een actieradius van 500 kilometer, na een laadtijd van slechts 15 minuten.

Prototype

Diess liet weten dat het nieuwe model het exterieur van een Golf zal hebben, maar de binnenruimte van een Passat. Na de presentatie van het prototype in oktober, verwacht hij dat de auto eind 2018 of begin 2019 daadwerkelijk klaar is voor de markt.

Actieradius

Wat het elektrische model van Volkswagen moet onderscheiden van het gros, zijn de actieradius en beperkte laadtijd. Matthias Müller, CEO van Volkswagen Group, bevestigde eerder al dat Volkswagen werkt aan een elektrisch voertuig met een actieradius van 500 kilometer en een laadtijd van slechts 15 minuten.

Hoe Volkswagen deze indrukwekkende cijfers wil bereiken, is vooralsnog onbekend. Wel is het waarschijnlijk dat er speciale laadpalen aan te pas moeten komen.

Prijs

Een ander punt waarin Volkswagen zich kan onderscheiden, is de prijs van de elektrische auto. Volgens Müller wordt de auto namelijk minder duur dan auto’s met een conventionele motor.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: WirschaftWoche, Autocar.co.uk | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit