Volvo zet in op nieuwe technologieën met 400 nieuwe werknemers

30-08-2016 17:00 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo neemt in het aankomende jaar 400 nieuwe ingenieurs aan om zijn technologieën op het gebied van veiligheid en zelfrijdende en elektrische auto’s verder te ontwikkelen. Dit is de grootste wervingsactie van Volvo in zijn 89-jarige bestaan.

De nieuwe werknemers die Volvo in de aankomende 12 maanden aanneemt, richten zich vooral op de ontwikkeling van nieuwe software.

Naast de werving van nieuwe werknemers, opent Volvo ook een nieuw onderzoekscentrum. Dit centrum wordt geopend in het Zweedse Lund, waar de eerste 35 nieuwe werknemers in september al van start gaan.

Zelfrijdende auto’s

Volvo investeert constant in nieuwe technologieën op het gebied van veiligheid, autonoom rijden en elektrische auto’s. Deze wervingsactie onderstreept dat. Eerder kondigde het automerk al een samenwerking aan met Uber, om gezamenlijk de volgende generatie van zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Ook lanceert Volvo binnenkort pilots met zelfrijdende auto’s in Londen en China.

Elektrische auto’s

In 2019 brengt Volvo zijn eerste volledig elektrische auto op de markt. De V40 en V40 Cross Country komen, naast modellen met conventionele motoren, ook als volledig elektrische auto’s op de markt.

Tot die tijd is Volvo een van de marktleiders op het gebied van plug-in hybride auto’s. Eerder kondigde Volvo al aan dat elk nieuw model dat het in de toekomst uitbrengt, ook als plug-in hybride variant op de markt verschijnt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Volvo | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit