Verdubbeling aantal laadpunten voor Metropoolregio Amsterdam

01-09-2016 09:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het aantal publieke laadpunten voor elektrische auto’s in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland wordt in de komende 7 jaar verdubbeld. Hiermee gaat de teller de 4.000 voorbij.

PitPoint is verantwoordelijk voor de realisatie van deze verdubbeling en start hier in september mee. Het bedrijf zal palen installeren die uitgerust zijn met twee laadpunten. Deze palen worden, na uitvoerige analyse, op de meest strategische plekken geïnstalleerd.

Opdrachtgever MRA-E hoopt hiermee te voldoen aan de toenemende vraag naar laadpunten voor elektrische auto’s in de Metropoolregio Amsterdam. Bijna 80 gemeenten werken mee aan het project.

Elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto’s in Nederland groeit gestaag. De prognose is dat er in 2020 ongeveer 200.000 EV’s over de Nederlandse wegen rijden. Mocht dit aantal inderdaad bereikt worden, dan scheelt dat jaarlijks 1 miljoen vaten olie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: PinPoint | Foto: PinPoint

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit