Nieuwe trucks Nikola rijden op waterstof en zijn emissievrij

01-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Nikola Motor Company kondigde onlangs aan dat het trucks op de markt gaat brengen die 100 procent emissievrij zijn. Hoe het bedrijf dat ging bereiken, werd echter stil gehouden. Deze week verbrak het bedrijf deze stilte: de trucks worden emissievrij door een 800 volt waterstof-brandstofcel.

Nikola stelt in een persbericht dat de klasse 8-trucks krachtiger worden dan elke truck op diesel die momenteel op de markt is. Daarnaast krijgt de truck, de zogeheten Nikola One, een actieradius van 1.200 kilometer op een volle tank.

Waterstof

“We willen 100 procent emissievrij zijn. Niet alleen qua uitstoot van onze trucks, maar ook in de energie die we produceren”, zegt Trevor Milton, CEO van Nikola Motor Company, in een persbericht. “We produceren daarom waterstof door middel van emissievrije zonneparken, gebouwd door onszelf. Deze zonneparken produceren elk 100 megawatt aan energie en gebruiken electrolyse om waterstof te maken van water.”

Milton vervolgt: “Nikola gaat 50 waterstofstations opzetten door het hele land (Verenigde Staten, red.). Die zijn per 2020 klaar voor gebruik.”

Groene truck

In de aankomende weken geeft Nikola meer informatie vrij over de Nikola One en wanneer deze daadwerkelijk op de markt verschijnt. De groene truck wordt in ieder geval op 1 december officieel gepresenteerd, in Salt Lake City.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Nikola | Foto: Nikola

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit