Volvo Trucks brengt lichtgewicht trucks met meer laadvermogen op de markt

02-09-2016 16:00 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Trucks is er in geslaagd om een groot aantal componenten van haar trucks lichter te maken. Hiermee wordt een hoger laadvermogen bereikt.

De lichtgewichtvarianten van de Volvo FM en FH beschikken over de lichte Euro 6 stap C-motor met commonrail injectiesysteem, in 11 of 13-liter uitvoering. Dit meldt Volvo Trucks in een persbericht.

Laadvermogen

"We zijn erin geslaagd om het gewicht van onze Light Concept trucks nog verder terug te brengen en een hoger laadvermogen te bereiken. Zo kan de gewichtsbesparing van een Volvo FH 4x2-trekker met 13-liter Euro 6 stap C-motor oplopen tot maar liefst 216 kg. We lopen hiermee voorop in transportsegmenten waar gewicht van essentieel belang is. En dit alles zonder concessies te doen aan kwaliteit, veiligheid, comfort en ergonomie", zegt Jan Fijnaut, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland.

Lichtgewicht

Het aanzienlijk lichtere gewicht van de trucks werd bereikt door lichtere materialen te gebruiken en verschillende onderdelen van de truck op een innovatieve manier samen te voegen.

"De nieuwe lichtgewicht aluminium achterasinstallatie is de lichtste in de markt. De combinatie van een nieuwe lichtgewicht as met een lichtgewicht ophanging leidt tot een lager eigen gewicht zonder concessies te doen aan het wettelijke GCW. Een GCW van 50 ton is nog steeds mogelijk. De opbrengst voor transportbedrijven kan hiermee op jaarbasis oplopen tot enkele duizenden euro's ", legt Jan Fijnaut uit. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Volvo Trucks | Foto: Volvo Trucks

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit