Bosch lanceert deelsysteem van elektrische scooters

02-09-2016 15:00 | Door: Hidde Middelweerd

Coup, een dochteronderneming van Bosch, lanceert een deelsysteem van elektrische scooters in Berlijn. In de Duitse hoofdstad rijden binnenkort 200 zogeheten eScooters rond.

Klanten kunnen via een app een eScooter reserveren en gebruiken. Gebruikers betalen hier 3 euro per 30 minuten voor, of 20 euro voor een hele dag. Na het gebruik mag de scooter overal in het centrum van Berlijn geparkeerd worden. In eerste instantie zijn de elektrische scooters beschikbaar in de wijken Mitte, Prenzlauer Berg, Friedrichshain en Kreuzberg.

Over het opladen van de scooters hoeven klanten zich geen zorgen te maken; die taak neemt Coup voor zijn rekening.

Mobiliteit

Grote steden als Berlijn worden doorgaans geteisterd door mobiliteitsproblemen, zoals filevorming en een gebrek aan parkeerplaatsen. Bosch biedt met de eScooters een alternatieve en duurzame vorm van mobiliteit. "Coup wil de stedelijke mobiliteitsuitdaging helpen overwinnen”, zegt Markus Heyn, lid van de Raad van Bestuur van Bosch.

Elektrische scooter

De elektrische scooters, geproduceerd door het Aziatische Gogoro, krijgen een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Op deze manier mag iedereen boven de 21 jaar er gebruik van maken. De eScooters hebben een actieradius van ongeveer 100 kilometer.

Bosch

Bosch houdt zich steeds meer bezig met mobiliteit. Zo werkt het bedrijf momenteel aan connected parkeerbeheer, fleet management in de cloud en app-gebaseerde mobiliteitsassistenten die het multimodale gebruik van verschillende vervoersmiddelen ondersteunen. "De wensen en eisen voor mobiliteit veranderen. Bosch wil deze verandering met eigen mobiliteits- en serviceoplossingen vorm geven," zegt Heyn.

De deeldienst in Berlijn is daarin een goede eerste stap. Heyn: ”Bosch lanceert met Coup voor het eerst een zakelijke activiteit die direct gericht is op eindconsumenten in de mobiliteitssector en creëert meteen een nieuw onafhankelijk merk.” 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bosch | Foto: Bosch

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit