Nieuw elektrisch model van Audi gaat strijd aan met Tesla’s Model S

05-09-2016 07:00 | Door: Hidde Middelweerd

Audi heeft een nieuw model aangekondigd dat de strijd gaat aanbinden met de Tesla Model S. In 2020 moet de zogeheten Audi A9 e-tron klaar zijn voor de markt: een volledig elektrische sedan met een actieradius van 500 kilometer.

De nieuwe Audi wordt niet alleen volledig elektrisch, maar ook zelfrijdend. “In 2020 hebben we drie elektrische auto’s in de aanbieding”, zegt Rupert Stadler, CEO van Audi. “Per 2025 bestaat 25 procent van ons aanbod uit elektrische voertuigen.”

Vorig jaar presenteerde Audi al de E-tron quattro, een concept SUV, tijdens de Frankfurt Motor Show. De A9 e-tron zal verder bouwen op de technologie van deze auto.

A9 e-tron

De A9 e-tron wordt waarschijnlijk voorzien van drie elektromotoren: een voorin en twee achterin. Ook dit komt overeen met de quattro-variant.

De A9 wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een 95 kWh batterij. Tesla kondigde onlangs aan dat haar nieuwe modellen een batterij van 100 kWh zullen hebben.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit