‘Daimler werkt aan 6 elektrische auto’s’

06-09-2016 07:20 | Door: Hidde Middelweerd

Daimler, het Duitse moederbedrijf van onder andere Mercedes, werkt aan ten minste zes elektrische auto’s.

Dit meldt Reuters naar aanleiding van een gesprek met een anonieme bron. De bron liet weten dat het autoconcern zes tot negen elektrische auto's in de pijplijn heeft.

Tesla

De auto’s worden waarschijnlijk tussen 2018 en 2024 op de markt gebracht. De anonieme bron laat weten dat Daimler op deze manier de strijd wil aangaan met Tesla, dat momenteel marktleider is op het gebied van elektrisch vervoer.

Verder is er nog weinig bekend over de elektrische auto’s van Daimler. Wel is bekend dat het autoconcern in ieder geval één elektrische auto presenteert tijdens de Paris Motor Show in oktober.

Daimler

Daimler richt zijn pijlen in verschillende sectoren op elektrisch vervoer. Zo presenteerde het concern deze zomer al een prototype van een elektrische vrachtwagen.

Daarnaast testte de fabrikant deze zomer met een zelfrijdende bus. Hoewel de bus vooralsnog een dieselmotor heeft, liet Daimler weten dat de bus ook als elektrische en hybride variant op de markt verschijnt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Reuters | Foto: public domain

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit