Microsoft en Mercedes transformeren auto's tot kantoor

06-09-2016 12:00 | Door: Hidde Middelweerd

Als het aan Microsoft en Mercedes-Benz ligt, is stilstaan in de file niet langer verloren tijd. De bedrijven maken van een auto een tweede kantoor.

De bedrijven ontwikkelen een nieuwe functie genaamd In Car Office, die de productiviteit van bestuurders moet verhogen tijdens het rijden. In Car Office werd aangekondigd tijdens de techbeurs IFA, in Berlijn.

Auto als tweede kantoor

In Car Office introduceert verschillende productiviteitsopties in het dashboard van een Mercedes-Benz. Zo wordt Microsoft Exchange geïntroduceerd in de auto’s, zodat bestuurders tijdens het rijden hun werkkalender kunnen bekijken. Het slimme In Car Office attendeert de bestuurder op aanstaande vergaderingen en plant automatisch de routes naar geplande afspraken.

Daarnaast bepaalt het systeem welke telefoongesprekken of vergaderingen de bestuurder tijdens het rijden kan uitvoeren. In Car Office bepaalt dit aan de hand van de to-do-lijst van de bestuurder en de lengte van de route die hij momenteel aflegt.

Microsoft sprak eerder al zijn ambitie uit om software te creëren die goed aansluit bij de opkomst van zelfrijdende auto’s. Peggy Johnson, executive vicepresident van ontwikkeling bij Microsoft, in een interview: “Je zit vele minuten per dag in de auto. Kan die tijd een onderdeel worden van je werkdag? Kan de auto op den duur zelfs je nieuwe bureau worden? Wij geloven van wel.”

De slimme kantoortechnologie wordt in de eerste helft van 2017 gelanceerd.

Zelfrijdende auto’s

Bijna elk automerk is momenteel verwikkeld in een race om de eerste zelfrijdende auto op de markt te brengen. Microsoft en Mercedes-Benz lijken zich met In Car Office alvast voor te bereiden op een toekomst van zelfrijdende auto’s. Want als zelfrijdende auto’s eenmaal de norm zijn, wordt de auto onvermijdelijk een tweede kantoor.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit