Volvo en Autoliv werken samen aan software voor zelfrijdende auto’s

07-09-2016 10:30 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Cars en Autoliv Inc , wereldleider op het gebied van veiligheidssystemen voor zelfrijdende auto’s, richten gezamenlijk een nieuw bedrijf op dat software en nieuwe technologieën gaat ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s.

Volvo en Autoliv hebben met deze samenwerking een primeur te pakken, meldt Reuters. Het is namelijk de eerste keer dat een vooraanstaande autofabrikant de handen ineen slaat met een leverancier van autosoftware, om nieuwe technologieën voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Volvo en Autoliv gaan zich voornamelijk richten op de ontwikkeling van rijhulpsystemen en technologieën op het gebied van autonoom rijden.

Nieuw bedrijf

Zowel Autoliv als Volvo stellen in eerste instantie ongeveer tweehonderd werknemers beschikbaar voor het nieuwe bedrijf. Op den duur wordt dit aantal uitgebreid naar zeshonderd werknemers.

Het bedrijf, dat vooralsnog geen naam heeft, komt in Gotenburg, Zweden te staan en opent waarschijnlijk aan het begin van 2017 zijn deuren. In 2019 hopen Volvo en Autoliv de eerste producten op de markt te brengen.

Zelfrijdende auto’s

Volvo is druk bezig met zelfrijdende auto’s. Zo stak het bedrijf onlangs € 300 mln in een samenwerking met taxi-magnaat Uber.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters | Foto: Autoliv

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit