Deze Chinese, elektrische sportwagen wil de Westerse markt veroveren

08-09-2016 10:00 | Door: Hidde Middelweerd

Het Chinese Qiantu start binnenkort met de productie van de Qiantu K50, een volledig elektrische sportwagen.

Het concept van deze auto werd voor het eerst getoond op de salon van Shanghai in 2015. Deze week kondigde Qiantu aan dat het daadwerkelijk prototypes van de hypermoderne sportwagen gaat produceren, zij het in kleine oplage.

Dit onthulde Lu Qun, topman van CH Auto (moederbedrijf van Qiantu), tegenover de South China Morning Post.

Actieradius

De K50 krijgt twee elektrische motoren, één voor en één achter, met een gecombineerd vermogen van 408 paardenkracht. De sportwagen krijgt een topsnelheid van ongeveer 200 kilometer per uur en trekt op van 0 naar 100 in 4.6 seconden. De actieradius zal rond de 300 kilometer liggen.

Over de prijs van de K50 is vooralsnog niks bekend.

Amerikaanse markt

In eerste instantie worden er een tiental testexemplaren van de K50 geproduceerd. Daarna wil Qiantu echter enkele duizenden exemplaren van het racemonster produceren, om deze ook op de Amerikaanse markt aan te bieden.

Daarnaast heeft de Chinese autofabrikant nog vijf andere auto’s op de rol staan, waaronder een aantal wat toegankelijkere modellen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: South China Morning Post | Foto's: Qiantu Motor

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit