Jaguar keert terug naar autosport met elektrisch model

10-09-2016 09:30 | Door: Hidde Middelweerd

Jaguar richt zijn pijlen op elektrisch racen in de Formule E. Het automerk presenteerde onlangs een gloednieuwe raceauto: de volledig elektrische I-TYPE 1.

Dit is de eerste keer dat Jaguar een volledig elektrisch model presenteert. De raceauto wordt bestuurd door Adam Carroll en Mitch Evans. De Nederlander Ho-Pin Tung treedt op al reserve-coureur.

Het Jaguar-team neemt onder de naam Panasonic Jaguar Racing deel aan het derde seizoen van het FIA Formula E-kampioenschap. De eerste race vindt plaats op 9 oktober in Hong Kong.

Elektrisch rijden

Jaguar wil met deze nieuwe raceauto de beeldvorming over elektrisch rijden veranderen en de ontwikkeling van nieuwe elektrotechnologie bevorderen.

Nick Rogers, executive director en product engineering van Jaguar Land Rover, benadrukt het belang van Formula E voor de ontwikkeling van de volgende generatie technologieën voor elektrische auto’s: “In de aankomende vijf jaar gaan we meer veranderingen zien in de wereld van auto’s dan in de afgelopen drie decennia. Door de Formule-E zijn we in staat om onze technologie op het gebied van elektrisch rijden te testen, onder extreme omstandigheden. Deze kennis kunnen we vervolgens inzetten om betere elektrische auto’s voor de markt te ontwikkelen.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Jaguar | Foto's Jaguar

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit