Mijlpaal voor Renault: 100.000 elektrische auto’s verkocht

13-09-2016 07:00 | Door: Hidde Middelweerd

Renault heeft zijn 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het automerk behaalt deze mijlpaal vijf jaar nadat het zijn allereerste elektrische Renault presenteerde.

Het 100.000ste exemplaar, een Renault Zoe, werd overhandigd aan een klant in Noorwegen.

Elektrische auto

De elektrische auto’s van Renault groeien gestaag in populariteit. Het automerk verkocht 15.000 elektrische auto’s in de eerste helft van 2016: een stijging van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Een op de vier elektrische auto’s in Europa is momenteel een Renault. In thuisland Frankrijk draagt zelfs de helft van de geregistreerde elektrische auto’s het Renault-logo.

Renault Zoe

Vooral de Renault Zoe doet het goed. Deze elektrische personenwagen is de bestverkochte elektrische auto in Europa en heeft een marktaandeel van 23 procent in het segment van elektrische personenwagens. De Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen.

Ook de Renault Twizy is populair. Van deze tweezitter werden er wereldwijd al 17.000 exemplaren verkocht. De Twizy maakt vooral golven in nieuwe vormen van mobiliteit, zoals autodeeldiensten in Europa en Noord-Amerika.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Renault | Foto: Renault (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Hidde Middelweerd

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, Transport & Logistiek en Mobiliteit.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit